Vinyl vloer is duurzaam, goedkoop en makkelijk in onderhoud

De belangrijkste eigenschappen van een een vinyl vloer zijn het makkelijke onderhoud en de duurzaamheid ervan.

Vinyl is dan ook de ideale vloerbedekking indien u op zoek bent naar een goed beschermde vloer in een druk huishouden. Alhoewel vinyl er misschien niet zo mooi uitziet als een houten vloer, biedt het wel een zeer hoge mate van stabiliteit en duurzaamheid.

Een andere eigenschap is dat geluid gemakkelijk wordt geabsorbeerd. Wanneer u een stille kamer wilt, zonder dat lawaai overgebracht wordt naar andere ruimten, is vinyl een prima oplossing.

ONDERHOUD

Het onderhoud van vinyl vloeren is zeer gemakkelijk aangezien u hiervoor slechts een schoonmaakmiddel en heet water nodig heeft. Met een zachte doek of dweil kan al het vuil en stof eenvoudig verwijderd worden.

BESCHERMING
Een belangrijke eigenschap is de duurzaamheid van de vinyl vloer die gemakkelijk jaren meegaat en zeer resistent is tegen slijtage. Denk hierbij aan bescherming tegen krassen, beschadigingen etc. Zeker indien u een groot gezin heeft of in het geval van kinderen, waarbij u een goede bescherming van uw vloer nastreeft, is vinyl een zeer goed alternatief.

Vinyl is zeer resistent tegen water en vlekken. Indien u knoeit op uw vinyl vloer kunnen vlekken eenvoudig verwijderd worden.. Water tast de structuur van uw vloer niet aan en zorgt in tegenstelling tot andere soorten vloeren niet voor schade.

VARIATIE
Een vinyl vloer is verkrijgbaar in ondenkbaar veel verschillende kleuren en patronen en daarom kunt u uw vloer samenstellen naar uw eigen smaak en voorkeur. Zorg ervoor dat uw vloer goed aansluit bij uw inrichting en de kleuren in uw huis. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vinyl vloer met het uiterlijk van een houten vloer of een tegelpatroon. Daarom is vinyl ook prima geschikt indien u het uiterlijk van een houten vloer of bijvoorbeeld een tegelpatroon in uw keuken wilt hebben.

GOEDKOOP
Last but not least is uiteraard de prijs. Vinyl vloerbedekking is relatief gezien zeer goedkoop, zeker vergeleken met bijvoorbeeld een hardhoutenvloer. Met vinyl kan hetzelfde uiterlijk bereikt worden voor een aanmerkelijk lagere prijs. Er zijn veel aanbieders van vinyl vloeren die doorgaans over een zeer ruim assortiment beschikken. Grote doe-het-zelf ketens hebben ook een groot aanbod van vinyl, varierend van zeer goedkoop tot het duurdere vinyl. Uiteraard is goedkoop niet altijd duurkoop, dus laat u goed informeren voordat u overgaat tot de aanschaf van een vinyl vloer.

Lees hier meer over de prijzen en aanbieders van goedkope vinyl vloerbedekking.