Vinyl vloer bij goedkoopste alternatieven consument

Uit een Amerikaans onderzoek naar verschillende types vloeren blijkt dat vinyl tot de goedkoopste soorten vloerbedekking behoort.

De website consumersearch.com bekeek de voor- en nadelen van achtereenvolgens hardhouten vloeren, laminaat, stenen vloeren, tegels, vinyl, kurk, bamboe en linoleum en berekende daarbij onder meer de gemiddelde aanschafprijs.

Daaruit komt duidelijk naar voren dat vinyl vloerbedekking één van de goedkoopste alternatieven voor consumenten is. In dollars varieert de prijs van een geschatte $2 tot $8 per vierkante meter.

Na vinyl is laminaat het goedkoopste alternatief met een prijsrange van $4 tot $8, terwijl ook hardhouten vloeren vanaf $5 per vierkante meter verkrijgbaar zijn.

De duurste alternatieven voor vloerbedekkingsmaterialen zijn steen ($15-$30) en tegels (geschatte prijsrange $8-$15).

VINYL VLOEREN
Duidelijk wordt geconcludeeerd dat vinyl vloerbedekking het meest aantrekkelijk geprijsd is. Bovendien zijn vinyl tegels makkelijk zelf te leggen, aldus het onderzoek.

Daarbij wordt wel onderscheid gemaakt tussen vinyl tegels en gewoon vinyl. Vinyl tegels kunnen vaak makkelijk zelf gelegd worden, aangezien deze vaak van klevende strips voorzien zijn. Normale vinylstroken worden doorgaans door gespecialiseerde installateurs gelegd.

Andere kwaliteiten van vinyl vloeren die genoemd worden zijn de duurzaamheid, de bestendigheid tegen licht en UV-stralingen en het feit dat vinyl makkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

Vinyl tegels zijn wel vatbaar voor krassen maar kunnen dan ook weer makkelijk gerepareerd worden (immers hoeft er dan één tegel vervangen te worden in plaats van de gehele vloer).

VOOR- EN NADELEN VINYL VLOER
Achtereenvolgens worden er een aantal belangrijke voor- en nadelen opgesomd.

Voordelen zijn:
- Goedkoop
- Makkelijk te leggen
- Makkelijk te vervangen
- Makkelijk schoon te houden
- Zeer geschikt voor keukens en badkamers
- Minder koud dan bijvoorbeeld steen of tegels

Nadelen zijn:
- Geen natuurlijk materiaal
- Professionele installatie vereist bij vinylstroken
- Niet 'elegant'

Als alternatief voor vinyl wordt ook nog linoleum genoemd. Dit lijkt erg op vinyl maar is gemaakt van natuurlijke materialen in plaats van kunststof. Wel is de prijs van linoleum vloeren over het algemeen hoger dan vinyl.

Bron: Consumersearch.com