Prijzen vinylstroken en vinyltegels

Vinyl vloerbedekking wordt vaak geproduceerd in rollen. Vinyltegels en vinylstroken winnen echter steeds meer aan populariteit.

We kijken naar de prijzen van een aantal grote aanbieders.


De meest bekende grotere doe-het-zelf en wooninrichtingsketens hebben over het algemeen een ruim assortiment van goedkope vinyl vloerbedekking. Daarbij ligt de nadruk vaak op vinyl dat op een rol wordt gemaakt, met een breedte van 200 cm.

Toch zijn het juist vinyl tegels en vinylstroken die geliefd zijn bij veel consumenten. Vinyl tegels kunnen gemakkelijk op de bestaande vloer gelegd worden en ook (laminaat)vinylstroken zijn prima zelf te leggen.


De grootste aanbieders in Nederland leveren steeds vaker verschillende soorten vinyl vloertegels en vinylstroken.

KWANTUM
Kwantum biedt zowel in de vele winkels als online flink assortiment vinyl vloerbedekking. Via de website zien we dat er momenteel 81 verschillende vinylproducten te koop zijn, waarvan inmiddels 3 soorten laminaat vinylstroken en vier soorten vinyltegels.

De laminaat vinylstroken van Kwantum zijn de zelfklevende Flexostroken, die eenvoudig zelf te leggen zijn. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en worden verkocht voor €30,55 per pak. Met vierkante meter komt dat neer op 19,99 euro.

Ook qua vinyltegels biedt Kwantum momenteel 4 verschillende designs van de Peking vinyl vloertegel. Deze zijn zelfklevend en hebben een afmeting van 30,5 cm bij 30,5 cm. Een pak van 11 stuks kost 7,99 euro. De beschikbare varianten zijn: wit met zwarte ruit, eiken naturel, eiken geblokt en eiken naturel geblokt.

LEENBAKKER
LeenBakker biedt op zijn website alleen vinylrollen aan, die geleverd worden in een breedte van 200cm of 400cm. De meeste soorten vinyl dienen te worden gelegd middels verlijming met vloerbedekkingslijm van Bison.

Het goedkoopste vinyl bij LeenBakker is Vinyl Gala, dat verkrijgbaar is voor €6,98 per strekkende meter. Vinyl Gala heeft een slijtlaag van 0,12 mm en een totale dikte van 0,80 mm. Het duurste laminaat in de collectie van LeenBakker is Vinyl Florence, dat €59,96 per strekkende meter kost. Vinyl Florence heeft een speciale Toptec slijtlaag van 0,25 mm en is 4,50 mm dik.


ROOBOL
Ook Roobol scoort punten met een ruim online aanbod van verschillende soorten vinyl, waaronder een flinke collectie van vinylstroken.

Op de site zien we zeven verschillende soorten vinylstroken, allemaal verkrijgbaar in veel verschillende designs. Zo verkoopt Roobol Moduleo vinylstroken in 22 verschillende kleuren met een dikte van 2,00 mm en een toplaag van 0,30 mm. De garantie is tien jaar en de prijs per pak is 100 euro, ofwel €29,95 per vierkante meter. Momenteel biedt Roobol dit laminaat aan inclusief egaliseren, lijmen en stofferen voor nog geen 50 euro.

Ook de mFlor vinylstroken zijn in verschillende varianten beschikbaar. Roobol verkoopt de modellen Authentic Oak, Authentic Plank, broken granite, harbour plank en rustic plank. Deze vinylstroken hebben een totale dikte van 2,5 mm met een toplaag van 0,55 mm. De garantie op de mFlor producten is liefst 20 jaar en de vloeren zijn geschikt voor industrieel gebruik en rolstoelgebruik.

Tot slot biedt Roobol online de PVC-vloer Macabeo aan. Deze vinylstroken vloer is 2,0 mm dik met een toplaag van 0,3 mm en heeft een garantie van 10 jaar. Een pak kost €116,73 en wordt verkocht voor 34,95 per vierkante meter. Momenteel wordt deze vloer geegaliseerd, gelijmd en gestoffeerd voor slechts €56,95.


Behalve vinylstroken verkoopt Roobol ook een uitgebreid assortiment van 'gewoon' vinyl, die naast de eigen collectie bestaat uit vinyl van Novilon en Marmoleum.

CARPETRIGHT
Ook Carpetright heeft een ruime collectie van vinyl vloerbedekking, verkrijgbaar vanaf €6,29 per vierkante meter. Ook biedt Carpetright vinylplanken. Vaak zijn er extra kortingsaanbiedingen bovenop de afgeprijsde soorten vinyl. Bekijk de website voor meer informatie over de actuele aanbiedingen.

PRAXIS, FORMIDO, KARWEI EN IKEA
Zowel Praxis, Formido, Karwei en Ikea bieden, in ieder geval op hun website, geen actueel overzicht aan van het al dan niet verkrijgbare vinyl, of de vinylstroken en vinyltegels.

Behalve de bovengenoemde bekende grotere aanbieders zijn er uiteraard ook zeer veel webwinkels en exclusieve aanbieders van vinyl en vinylstroken tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Later zullen wij hier dieper op ingaan.