Wat kost een goedkope vinyl vloer? Bekijk de top-5 met prijzen vanaf €5,95 per m2

Kwantum verkoopt goedkoop vinyl
Kwantum staat bekend om het grote assortiment vinyl vloeren met vaak lage prijzen.

De prijzen van een nieuwe vinyl vloer verschillen per aanbieder, met prijzen vanaf pakweg €5 per vierkante meter. We zetten de goedkoopste vinyl vloeren op een rijtje. De eerste conclusie is al wel dat de prijsverschillen enorm zijn in Nederland, waarbij meer kwaliteit uiteraard een hogere prijs betekent. Kwantum en Hornbach bieden de goedkoopste oplossingen voor PVC/Vinyl vloeren met een prijs vanaf €5,75 per m2.

Vinyl vloeren zijn razend populair met steeds meer consumenten die kiezen voor PVC (wat staat voor polyvinylchloride) of kortweg vinyl in plaats van laminaat. Dat is logisch want vinyl beschikt over prima eigenschappen en past uitstekend bij vloerverwarming, terwijl laminaat daar juist minder goed voor geschikt is. Vinyl kan ook prima zelf gelegd worden door consumenten.

Vinyl is te koop vanaf een rol (plakvinyl) of als planken (klik vinyl), vergelijkbaar met laminaat. Voor deze top-5 goedkoopste vinyl vloeren kijken we naar de vinyl vloeren vanaf een grote rol die op de vloer gelijmd moeten worden. Daarvoor is het goed egaliseren van de vloer noodzakelijk. De onderstaande selectie is willekeurig op basis van de informatie die goedkoopvinyl.nl zelf online heeft gevonden. We hebben de meest bekende aanbieders bekeken die in het hele land actief zijn met fysieke winkels.

TOP-5 AANBIEDERS GOEDKOPE VINYL VLOEREN

#1. Kwantum: bodemprijs €5,75 voor vinyl supreme wit eiken

Wie naar een laag geprijsde vinyl of pvc vloer op zoek is moet zeker even gaan kijken bij Kwantum want daar heb je voor een bodemprijs van €5,75 per vierkante meter het vinyl supreme wit eiken. Deze vloer heeft een beschermlaag van 0,15 mm en wordt geleverd met 24 maanden garantie. De verkoop gaat vanaf de rol per 400 centimeter breed.

#2. Hornbach: Vinyl vloer vanaf de rol met prijs vanaf €6,95 per m2

Ook de Duitse doe-het-zelf keten Hornbach verkoopt een ruim assortiment vinyl vloeren aan consumenten met een prijs vanaf €7,95 per vierkante meter als we filteren op laagste prijs. Het gaat om vinyl vanaf een rol, net zoals Kwantum dat aanbiedt. Bij Hornbach is Vinyl Lord Marmer de goedkoopste variant met €7,95 per m2. De klant dient dit af te nemen van de rol met een breedte van 400 centimeter. De dikte van de bovenlaag (vergelijkbaar met de beschermlaag) is 0,2 mm en de totale dikte van deze vloer is 1,3 mm. Bijzonder is wel dat we elders op de site van Hornbach ineens een vinyl vloer voor €6,95 per m2 zien, die niet tevoorschijn kwam bij de filter op laagste prijs. Het gaat hier om Vinyl Lord noppenstructuur grijs dat op een rol van 200 centimeter wordt verkocht door Hornbach. Deze kost €6,95 per m2.

#3. Gamma: PVC vloer met prijs vanaf €14,99 per vierkante meter

Bouwmarkt Gamma verkoopt ook PVC vloeren, met een laagste prijs van €14,99 per m2 voor PVC Peel & Stick Minori Tegel. Deze vloer is natuurlijk een stuk duurder dan de goedkoopste alternatieven van Hornbach en Kwantum, maar er zit ook een garantie van 10 jaar op en de vloer is met 2,0 mm een stuk dikker. Kwaliteit heeft een prijs en daar betaal je dus meer voor; de goedkopere vloeren komen wij niet tegen op de site van Gamma.

#4. Leen Bakker: goedkoopste PVC vloer is €17,09 per vierkante meter

Opvallend is ook dat Leen Bakker anno 2022 geen echt spotgoedkope vinyl of pvc vloeren meer verkoopt. Als we online kijken en filteren op laagste prijs zien we bij PVC een vanaf prijs van €17,09 per vierkante meter voor PVC Vloer Senso Lock Wood 4. Dit is de prijstopper met een korting van 10%. Dit zijn ook planken, dus geen vinyl vanaf de rol zoals bij Kwantum of Hornbach. De planken hebben een dikte van 3,4 mm en een slijtlaag van 0,2 mm. De garantie op dit product is 10 jaar. Eerder kon je bij Leen Bakker nog vinyl vloeren kopen voor €3,99 per vierkante meter.

#5. Praxis: prijzen vanaf €21 per vierkante meter

Ook Praxis verkoopt vinyl vloeren, die op de site terug te vinden zijn onder 'PVC'. Schrik niet want de prijzen liggen hier relatief hoog met een vanaf prijs van €21,01 per vierkante meter voor DecoMode PVC, wat bovendien nog inclusief een korting van 30% is. Belangrijk om te weten is dat het wel op PVC gaat en niet om vinyl en dat deze PVC-vloer van Praxis kwalitatief hoogwaardig is. Zo is er op de goedkoopste PVC-vloer Sense Basalt Terra van DecoMode een garantie van 10 jaar en is de vloer geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik. Bij de goedkopere vloeren van concurrenten zijn deze eigenschappen vaak totaal anders, wat ook het prijsverschil verklaart. Naast DecoMode verkoopt Praxis onder meer ook PVC vloeren van het merk CanDo.

De conclusie is dan ook dat anno 2022 de echt goedkope vinyl en pvc vloeren bij de meest bekende doe-het-zelf en woninginrichtingsketens zeer beperkt aanwezig zijn. Alleen Kwantum en Hornbach bieden nog een echt goedkoop alternatief, waarbij het natuurlijk altijd wel raadzaam is goed naar de kwaliteit te kijken. Misschien kun je beter een wat duurdere vloer kopen met een langere garantie van hogere kwaliteit, want in de praktijk zal deze langer mooi blijven natuurlijk. Tot slot is het ook zeer belangrijk met de juiste vakman in zee te gaan voor het leggen van uw nieuwe vloer. Let er goed op of de vloer wel egaal is, wat de kosten van het leggen (inclusief plinten?) zijn en wat de garantie is.