De Ultieme Gids voor het Vinden van een Goedkope Vinyl Vloer

goedkope vinyl vloer
Een goedkope vinyl vloer kan ook heel mooi zijn!

Ben je op zoek naar een stijlvolle maar betaalbare oplossing voor je vloer? Een goedkope vinyl vloer is dan wellicht de ideale keuze. In deze blogpost delen we tips, advies, en informatie over de voor- en nadelen van goedkope vinyl vloeren, met inspiratie van www.goedkoopvinyl.nl.

Waar te Kopen?

 1. Leen Bakker: Bekend om hun lage prijzen, biedt Leen Bakker bijvoorbeeld Vinyl Swing aan voor slechts €3,99 per vierkante meter. Een andere betaalbare optie is Vinyl Gala voor €3,99 per m2​ (bron: GOEDKOOPVINYL).​​
 2. Kwantum: Hier vind je vinyl vloeren zoals de Supreme wit eiken voor €5,75 per m2​.
 3. Hornbach: Met prijzen vanaf €6,95 per m2 voor vinyl vanaf de rol​​.
 4. Gamma en Praxis: Hoewel de prijzen hier iets hoger liggen, bieden ze vaak kwalitatief hoogwaardige opties met langere garanties​ (bron: GOEDKOOPVINYL)​.

Tips voor het Kopen van een Goedkope Vinyl Vloer

 1. Prijs vs. Kwaliteit: Goedkope vloeren zijn aantrekkelijk vanwege de lage prijs, maar het is cruciaal om ook op de kwaliteit te letten. Goedkopere vloeren hebben vaak een dunner slijtoppervlak en kunnen sneller slijten​ (bron: GOEDKOOPVINYL)​.
 2. Garantie: De garantie op goedkope vloeren is meestal korter, variërend van 2 tot 5 jaar. Overweeg of je bereid bent om mogelijk vaker te vervangen​.
 3. Installatie: Goedkope vinyl vloeren kunnen moeilijker te installeren zijn vanwege minder goede aansluitingen. Overweeg een professionele legservice als je geen ervaren klusser bent​. Wie een goedkope vinyl vloer koopt vanwege een klein budget zal deze natuurlijk ook het liefst zelf willen leggen en dat is zeer goed mogelijk!
 4. Onderhoud: Goedkopere vloeren vereisen vaak meer onderhoud en kunnen gevoeliger zijn voor beschadigingen en verkleuringen.
 5. Milieuvriendelijkheid: Goedkopere vloeren zijn niet altijd milieuvriendelijk en kunnen soms schadelijke stoffen bevatten. Kies voor vloeren met certificeringen voor een veiliger en duurzamer product​​.
 6. Geluidsabsorptie: Goedkopere vloeren hebben vaak minder goede geluidsabsorberende eigenschappen, wat vooral belangrijk is in appartementen​. Eerder schreef deze website al een artikel met zes tips voor het kopen van een goedkope vinyl vloer.

Voor- en Nadelen van een Goedkope Vinyl Vloer

Voordelen:

 • Betaalbaarheid: De meest voor de hand liggende reden om voor een goedkope vinyl vloer te kiezen is de lage prijs.
 • Verscheidenheid aan stijlen: Ondanks de lage prijs zijn er tal van designs en patronen beschikbaar die passen bij elke inrichting.
 • Eenvoudige installatie: Met de juiste voorbereidingen kan vinyl vrij eenvoudig worden geïnstalleerd.

Nadelen:

 • Kortere levensduur: Goedkope vinyl vloeren slijten sneller en hebben vaak een kortere levensduur.
 • Lagere kwaliteit: Ze kunnen sneller beschadigd raken en minder bestand zijn tegen intensief gebruik.
 • Beperkte garantie: De garantieperiode is meestal korter, wat betekent dat je bij problemen mogelijk sneller een nieuwe vloer moet aanschaffen​​ (bron: GOEDKOOPVINYL)​.

Conclusie

Het kopen van een goedkope vinyl vloer kan een slimme keuze zijn, mits je rekening houdt met de bovengenoemde tips en adviezen. Of je nu kiest voor Leen Bakker, Kwantum, Hornbach, of een andere aanbieder, zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de voor- en nadelen om zo een weloverwogen beslissing te maken. Bezoek GoedkoopVinyl.nl voor meer informatie en de beste aanbiedingen!